Ученици тестват знанията си с безплатна матура по БЕЛ

Интригуващата възможност се предлага от издателство Клет България

безплатна матура по БЕЛ

Безплатна онлайн пробна матура дава  реална и своевременна представа на дванадесетокласниците за знанията им за предстоящия държавен зрелостен изпит по Български език и литература. Изпитът е изцяло съобразен с новия модел на МОН и включва взетия до момента материал.

Достъпът ще е отворен на 15. и 16. януари 2022 г., всеки може да  попълни формата в удобно за него време. Желаещите могат да се запишат за участие тук.

Всички ученици ще получат обратна връзка за цялостното си представяне както на тестовата част на изпита, така и на въпросите със свободен отговор. Репетицията с научения до момента материал се организира от образователния лидер издателство Клет България, във връзка с предстоящия онлайн курс „М@турата“.

„М@турата“ осигурява ефективна подготовка за успешно представяне на задължителния изпит по БЕЛ след 12. клас. Обучението стартира на 10 февруари 2022 г., а уроците ще бъдат представени от опитни преподаватели по Български език и литература.

Веселин Геренов, учител по БЕЛ в столичното 73. СУ „Владислав Граматик“ и Владимир Игнатов, учител по БЕЛ В 9. ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София, ще провеждат уроците два пъти седмично – всеки вторник и четвъртък от 18:30 ч. Всички участници в курса ще имат достъп до записи от срещите в реално време, като по този начин лесно и бързо ще могат да преговорят или наваксат учебното съдържание. Всеки може да се запише за курса М@турата, като избере един от двата изгодни варианта за абонамент, които може да разгледате тук.

„Радостен съм, че имам възможността да съм един от преподавателите в М@турата, именно, защото ще могат да се включат ученици от цяла България. Голямо предимство на курса е, че материалът е добре синтезиран и всеки ученик ще може внимателно да затвърди знанията си.“, споделя учителят Веселин Геренов.

Преподавателят Владимир Игнатов, допълва „По време на онлайн уроците в реално време ще анализираме ключови произведения и ще дискутираме заложените в тях проблеми, залегнали в задължителната програма за ДЗИ. Записите на тези уроци пък от своя страна ще позволят на учениците да се фокусират върху определени части или цели произведения в удобно за тях време и според индивидуалните им нужди.“

Онлайн курсът М@турата предлага още редица предимства, сред които множество дигитални ресурси за упражнение, електронна христоматия, онлайн тестове и мисловни карти за затвърждаване на знанията.

Начало на курса ще постави психологът и терапевт Александра Алгафари. Тя ще сподели ценни съвети за справяне със стреса във връзка с предстоящия изпит, за да могат учениците максимално да се концентрират върху подготовката.

Обучението ще завърши с още една пробна матура, която ще бъде проверена от експерти оценители и ще покаже на учениците какво е нивото на знанията им в края на курса.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.