Нова жертва на коронавируса в България

Заразените с вируса в страната вече са 94

Венцислав Мутафчийски

Пандемията от коронавирус взе нова жертва в България. Възрастната жена, която беше настанена в „Пирогов“ е починала. Става въпрос за пациентката, която е била на 80 години и е имала прекаран инсулт и коронавирус. Информацията съобщи генерал-майор Венцислав Мутафчийски, директор на ВМА и на Кризисния щаб за борба с коронавируса на редовния си сутрешен брифинг.

С нея починалите от коронавирус в страната ни стават трима, след като по-рано почина и семейство възрастни хора, които също са имали придружаващи заболявания.

Генерал Мутафчийски съобщи още, че има нови положителни проби и общо за изминалото денонощие те са 13.

Заразените с вируса в страната вече са 94.

Броят на областните центрове със зараза се разшири – от 332 направени проби за денонощието вече има положителни случаи в Смолян, Велико Търново, Перник, Бургас.

В морския град заразената е жена на 39 г. работила в Банско като готвач. Прибрала се е преди седмица, има 25 контактни лица, приета е в Инфекциозната клиника на булгаската болница.

ОСТАНЕТЕ СИ В КЪЩИ
Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.