Задържаха поредните пияни и дрогирани шофьори в Разград

КАТ

В бюлетина на ОДМВР-Разград почти ежедневно присъства информация за водачи, хванати да управляват МПС след употреба на алкохол или упойващи вещества. Ето и поредните „герои“:

41-годишен мъж от Разград е задържан за шофиране след употреба на алкохол. Управляваният от него „Фолксваген Поло“ е спрян около 16.45 часа на 28 февруари по улица „Перистър“ в Разград. Пробата на водача с дрегер отчела 2,19 промила алкохол. Мъжът е задържан в РУ-Разград. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

19-годишен младеж от Разград е хванат да шофира след употреба на упойващи вещества. Управляваният от него „Фолксваген Пасат“ е спрян около 03.00 часа на 29 февруари по бул. „България“ в посока улица „Бузлуджа“. Тестът с „Drug check“ реагирал положително на метаамфетамин. Младежът отказал да даде кръв за медицинско изследване. Задържан е в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

Пияни водачи са установени при полицейски проверки в Исперих и Кубрат. Около 01.15 часа на 1 март по улица „Симеон“ в Кубрат е спрян лек автомобил „Ауди А6“. В хода на проверката 40-годишният водач от Завет е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,29 промила. Около 01.30 часа на 1 март по улица „Александър Стамболийски“ в Исперих е спрян за проверка лек автомобил „Тойота Корола Версо“, управляван от 44-годишен мъж. Пробата на водача с дрегер отчела 2,17 промила алкохол. Шофьорите са задържани в съответните Районни управления. Образувани са бързи производства по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Други двама са задържани за притежание на наркотици:

Лек автомобил „Пежо“ е спрян около 15 часа на 28 февруари в град Лозница. В хода на проверката е установено, че 30-годишният водач от село Ясеновец държи в автомобила две пакетчета с бяло прахообразно вещество, което при тестване реагира на амфетамин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Лозница. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от НК.

Пътник в автомобил е задържан за притежание на наркотици. Лекият автомобил „Опел Астра“, в който се возел 21-годишният младеж и управляван от 25-годишна жена от Лозница, е спрян на кръстовището между път ІІ-59 и село Чудомир. Возещият се на задната лява седалка изхвърля от колата пакет, при проверката на който е установено, че представлява суха растителна маса, реагираща на марихуана. Отпочнато е досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от НК.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.