Четирима са номинираните за званието „Почетен гражданин на Разград“

Предложенията ще бъдат гласувани на тържественото заседание на местния парламент на 27 януари.

Почетен гражданин на Разград

Четири са номинациите за удостояване със званието „Почетен гражданин на Разград“ по повод празника на града – 28 януари.

Номинациите бяха разгледани и одобрени на съвместно заседание на две постоянни комисии към общинския съвет. Предложенията ще бъдат гласувани на тържественото заседание на местния парламент, което ще се проведе на 27 януари.

Първата номинация е за президента на футболен клуб „Лудогорец“ Александър Александров като изявен деятел в областта на българския футбол и общественик, допринесъл за утвърждаването на спортния престиж на Разград.

Вторият номиниран е проф. д-р Нейко Стоянов за изключителния му принос в областта на химията и химичните технологии. Проф. д-р Нейко Стоянов е учен в областта на химията и химичните технологии с изключителен принос в създаването, утвърждаването и развитието на Филиал – Разград на Русенския университет „Ангел Кънчев“ като водеща образователна институция.

Третата номинация е от Инициатевен граждански комитет и е за удостояване посмъртно със званието „Почетен гражданин на Разград“ Никола Икономов – учител, народен будител и виден възрожденец.

Четвъртото предложение е от Управителния съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз, за удостояване със званието на д-р Мария Иванова за дългогодишната й общественополезна дейност и активен принос в развитието на медицината. От Областния съвет на БЧК е изпратено допълнително писмо в подкрепа на номинацията на д-р Иванова.

Номинациите за удостояване със званието почетен гражданин ще бъдат разгледани и гласувани на тържественото заседание на Общинския съвет в Разград на 27 януари.