БСП внася мотивите си за четвъртия вот на недоверие срещу правителството

вот на недоверие

БСП внася днес в деловодството на Народното събрание четвъртия вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“. Поводът е провалът на управляващите в сферата на околната среда и водите заради водната криза в Перник и скандала с боклука от Италия.

Междувременно от левицата обявиха, че днес разширяват консултациите за вота с извънпарламентарни партии. В парламента те ще се срещнат с АБВ и с „Движение 21“. БСП очаква отговор и от „Демократична България“, които също са поканени.

От ДПС обявиха, че ще подкрепят левицата. Двете партии разполагат с общо 104 депутатски гласа. За да бъде успешен вотът обаче, се нуждае от подкрепата на 121 народни представители. Изходът му зависи от решението на партия „Воля“ и на депутатите от „Атака“.

Групата на Веселин Марешки ще обяви как ще гласува в сряда.

От „Атака“ се задоволиха със задаването на 5 въпроса към социалистите.

Това е четвърти вот на недоверие за третия кабинет на Бойко Борисов. Предишните три бяха за провали в сферата на здравеопазването, сигурността и корупцията. Всички се оказаха неуспешни, а гласуванията завършиха с повече от 130 гласа за управляващите.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.