Разград е част от пробното преброяване на населението през март 2020 година

преброяване на населението
Пробно преброяване на населението и жилищния фонд ще проведе НСИ през пролетта. Това е записано в Националната статистическа програма за 2020 година, приета от Министерския съвет.

Изследването предшества същинското преброяване, което ще се проведе в целия Европейски съюз през 2021 година.

Разград е един от трите района в страната, заедно със Студентски град и Велинград, които са включени в предстоящото пробно преброяване на населението и жилищния фонд.

То ще се проведе електронно – между 20 и 26 март и чрез преброители – от 27 март до 2 април. Преди това – между 9 и 13 март – ще се направи предварителен обход на районите, в които ще се проведе преброяването.

Електронно ще могат да се преброяват лицата от цялата страна, а преброители ще има само в Разград, Велинград и район „Студентски“ в столицата.

В община Разград преброители ще обходят част от град Разград, вилните зони в местностите „Стражецки лозя“, „Изгрев“ и „Простор“ и Западна промишлена зона, както и в село Ясеновец, а в община Велинград – кв. „Чепино“ в града и селата Света Петка и Чолакова. Определена е и зоната в район „Студентски“. Освен преброителите, всеки един от които ще обходи участък с около 250 – 300 души, ще бъдат ангажирани и контрольори, които ще проверяват вече свършената работа от преброителите.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.