Днес започва традиционния есенен панаир в Разград

есенен панаир разград

Днес започва двадесет и осмото издание на традиционния есенен панаир в Разград.

Официалното откриване е от 20.30 ч. на сцена „Ронда“. Гостите на панаира ще приветства кметът на Община Разград д-р Валентин Василев.

След това започва концерт-спектакъл на Хилда Казасян „Да послушаме кино“. Проектът включва най-популярните песни от „златни“ български филми, като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.На сцената с Хилда ще бъдат Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет. Специални гост-изпълнители са Теодосий Спасов и Васил Петров.

На 11.09.2019 от 21:00 ч. отново на сцена „Ронда“ концерт ще изнесе група «Оратница» – българска музикална група, която интерпретира българската народна музика по начин, близък на по-младите поколения. Съчетава български фолклор с елементи от съвременните музикални стилове, като дъбстеп, дръм енд бейс, хип-хоп и др. Музиката е изцяло акустична – съчетание между диджериду, кахон/тъпан, кавал и глас.

На 12.09.2019 от 20:00 ч. този път на площад „Момина чешма” ще бъде концертът „Музика под звездите” от „Фортисимо Фест Разград 2019” – най-големият фестивал за класическа и фолклорна музика на открита сцена с диригент Максим Ешкенази. Водещ на концерта ще бъде Герасим Георгиев – Геро, с участието на: Михаела Филева, Хари Ешкенази и др. Входът е свободен.

На 13.09.2019 от 20:00 ч. в Градски парк на сцена „Ронда” ще се проведе концерт на ЦПРЛ-ЦРД Разград, а на 14.09.2019 от 20:00 ч. отново на същата сцена ще се проведе концерт на МШ «Илия Бърнев» Разград.

На 15.09.2019 от 20:00 ч. концерт ще изнесе фолк-дивата Кали,

На последния ден от панаира – 16.09.2019, от 20.00 часа на „Ронда” Дарина Йотова – DARA /с балет 2 ма души/.

По традиция и тази година алеите на градския парк са изпълнени с атракциони за деца, шатри с лакомства, заведения за бързо хранене и търговски обекти.
Тази година са разположени около 30 щанда с промишлени стоки – дрехи, обувки, играчки, сувенири, керамика и др., 12 скари, 10 щанда за захарни изделия, сладолед, царевица, 26 атракциони – въртележки, батути, блъскащи колички, електронни игри, стрелбища и др. Има и девет фургона с понички, палачинки и скрежина,

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.