IX издание на Капанския събор в събота на Пчелина

капански събор

Рекорден брой участници ще се изявят на тазгодишното девето поред издание на Капанския събор край Разград.

Фолклорното събитие ще се проведе на 29 юни, от 10,00 часа в местността „Пчелина“ и ще продължи през целия ден. За вечерния концерт тази година е поканена певицата Райна.

850 ще се певците и танцьорите, които ще участват на сцената на тазгодишното издание на Капанския събор. 20 са индивидуални изпълнители, останалите са част от 55 фолклорни състава.

Участват всички населени места с капанско население – Гецово с 5 колектива, Осенец – 3 колектива, Дряновец – 2, Топчии – 3, Цар Кялоян – 2. НЧ „Напредък 1901“ ще участват с 5 колектива, от Разград още участници ще има от ДТШ „Хорце“, Центъра за работа с деца. Редовни участници са и група към Комплекса за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания с. Просторно.
Общо ще се включат над 20 детски и младежки колектива, като ще участват и групи от Каменар, Раковски, Липник, Ушинци, Равно.

На поляната на Пчелина ще има обекти за скара-бира, понички, царевица, занаятчийски щандове, част от майсторите ще обучават децата на нови умения. За малчуганите ще има и атракционен кът.

За жителите на Разград е подсигурен безплатен транспорт до „Пчелина“ и обратно.

Разписание на автобусите:

Тръгване от Автогара – Разград             Връщане от обръщалото „Колибите“:

9.00 ч.                                                    9.30 ч.

11.30 ч.                                                  12.00 ч.

17.00 ч.                                                  17.30 ч.

20.00 ч.                                                  20.30 ч.

 

капански събор 2019

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.