С историческа възстановка Разград ще отбележи 141-ата годишнина от Освобождението на България

3 март разград

За първи път по случай Освобождението на България в Разград ще се проведе историческа възстановка „Освобождение“, която ще се състои навръх празника от 11:00 часа.

Сдружение „Жива история“ от Шумен ще пресъздаде военните действия при село Езерче, посрещането на Освободителите в Разград и подписването на Санстефанския мирен договор. Във възстановката ще участват 65 гости – реенактори, като към тях ще се присъединят артисти от Капански ансамбъл – Разград.

Тържеството за националния празник на България в Разград ще продължи с издигане на националното знаме от новите почетни граждани Здравко Душков, Здравко Занков и проф. Пламен Радев.

Следва тържествено слово на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев и връчване на благодарствени грамоти от Сдружение „Жива история“.

Честването на 3-ти март ще завърши с ритуал по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението на България.

3 март разград

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.