Разкриха наркооранжерия в спортната зала на бившия завод „Диамант“ в Разград

наркодилъри разград

Оранжерия за производство на марихуана бе открита при специализирана полицейска операция, проведена под ръководството на Окръжна прокуратура на 24 февруари в Разград, съобщиха от ОД на МВР-Роазград.

Във връзка с образувано досъдебно производство в условията на неотложност криминалисти от ОДМВР-Разград и РУ-Разград извършиха претърсвания в недвижим имот, находящ се в спортна зала в бившия завод „Диамант“.

Установена е професионално изградена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвана с техника от изключително високо ниво. Оборудването, гарантиращо условия за осветеност, влажност, температура, покълване на семената и израстване на зелените стръкове, е закупено и доставено от чужбина.
В помещението са намерени 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха „стока“, приготвена за търгуване. Произведеното се пласирало в чужбина и при улична търговия в региона.

Извършени са претърсвания на пет различни адреса на територията на страната, както и на два леки автомобила.

В хода на разследването са установени петима мъже, съпричастни към извършването на престъпната дейност – 38-годишен от Разград, 32-годишен от село Казашко, 31-годишен от Разград, 23-годишен от Разград и 34-годишен от Сливен. Всички те са криминално проявени.
При лични обиски и претърсвания в жилищата им са открити самоделен боен пистолет, картечен пистолет, пневматична пушка, газов пистолет, револвер, 5000 лв, електронна везна, семена, гриндер /мелничка за мелене на марихуана/, компютри и флашки, както и 10,2 грама канабис в различни опаковки.

Продължава работата по разследване и документиране на престъпната дейност. Води се досъдебно производство по чл.354 А, ал.1 от НК.

наркодилъри разград

наркодилъри разград

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.