Екипът на баскетболен клуб „Вълци-Разград“ проведе тренировка за децата в Център „Емилиян“

Първа тренировка за децата в Център за социална рехабилитация и интеграция „Емилиян“ проведе екипът на баскетболен клуб „Вълци-Разград“.

С много емоции деца и треньори се впуснаха в играта, упражниха основни движения, взаимодействаха си в екипи и дори участваха в състезание, което донесе излючителен положителен заряд на всички присъстващи. Последва размяна на подаръци, усмивки и обещание за нова тренировка.

„Благодарение на подкрепата на генералния ни спонсор „Лудогорско пиле“, имаме възможност да работим безвъзмездно и с деца, които традиционно не попадат в масовите инициативи в града. Нашето общо желание и цел е да даваме равен шанс на децата в Разград и региона, като по този начин работим за по-добра среда и условия за всички. И в това отношение срещнахме безапелационна подкрепа в лицето на ръководството на „Амета“, коментира Пенко Велчев, председател на баскетболния клуб.

Милкана Михайлова – директор на Център „Емилиян” от 2006 г., сподели с голямо вълнение, че е важно кой е до теб в ежедневието, когато си тъжен и ти е трудно и как общува с теб. „Вече петнадесет години със специалистите, продължаваме да преследваме глобалната цел, която си поставихме още при основаването през 2004 г., а именно промяна на отношението на обществото към децата с нарушения, предоставяне на възможности за равни шансове и равнопоставеност, качествена подкрепа и професионализъм.“

Общото желание на специалистите от център „Емилиян“ и треньорите от школата е това да е началото на една системна и позитивна съвместна инициатива.

вълци разград

 

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.