Тази вечер грейва коледната елха в Разград

коледна елха разград

Днес от 18.00 ч. пред Общински културен център със светлинно шоу и подаръци за всяко дете ще бъдат запалени светлините на градската елха. Сребристият смърч с височина 10 м ще засияе със светлината на 10 000 лампички.

Светлините на градската елха ще бъдат запалени със специалното участие на дуо „БарбарониТе“ от София, които ще представят атрактивно огнено шоу.

Дядо Коледа ще получи лично писмата на децата от Разград, като за всяко дете ще има и подарък.

Служители на Общинско предприятие „Паркстрой“ украсиха града с около 60 000 лампи и стотина светещи елементи. Богатата украса, закупена от Община Разград през 2017, е допълнена с нов елемент – фонтан от падащ сняг, разположен на кръговото движение на бул. „България“. Проектът и изпълнението на декоративния фонтан от падащ сняг са дело на ОП „Паркстрой“ Разград.

В центъра на града е разположен Коледен базар със 17 щанда за нехранителни стоки. Хранителни стоки ще се предлагат на 6 щанда.

Два нови, атрактивни павилиона ще отворят врати тази година – щанд на ПФК „Лудогорец“ и щанд за коледни сладкиши. Базарът ще предлага и лакомства – понички, палачинки, захарен памук и царевица. Традиционната скара също ще намери своето място там.

На 14 декември на Коледния базар ще бъде поставен щанд, на който ще се продават предмети с благотворителна цел. Средствата ще бъдат за операция на едногодишно дете от Разград, което е родено с тежка диагноза, но вече има една успешна операция. Сумата, която трябва да събере е 7000 лева, част от нея вече е събрана от семейството.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.