Лудогорец освободи Пауло Аутуори и Методи Томанов

Аутуори и Томанов

Ръководството на Лудогорец взе решение да удовлетвори молбата на старши треньора Пауло Аутори договорът му с клуба да бъде прекратен по взаимно съгласие. Мотивите на бразилския специалист са лични, съобщи официалната страница на шампионите.

Съгласно уговорката Аутори ще води отбора в мача срещу Левски на 20 октомври, след което ще си замине от България.

Начело на българския шампион ще застане Антони Здравков, досегашен помощник на бразилеца и треньор на Младежкия национален отбор. Той ще дебютира като старши треньор в мача с кипърския АЕК Ларнака.

Новината за напускането на Аутори беше съобщена днес на футболистите, които се готвят за мача с Левски на тренировъчния комплекс на клуба.

Освен с бразилеца, Лудогорец се разделя и с дългогодишният спортен директор на клуба Методи Томанов. Той беше освободен от поста с решение на Управителния съвет на клуба.

Очаква се в близките дни ръководството на Лудогорец да направи структурни и организационни промени и да обяви кой ще заеме овакантената позиция.

Управителният съвет на клуба благодари на Томанов за всеотдайната работа през годините. Той е с основна заслуга за селекцията в Лудогорец от средата на 2011 година и има съществен принос за успехите на клуба в българското първенство и на европейската сцена.

Собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев, който в момента е на бизнес визита в САЩ, коментира промените, които предприеха „Орлите“:

„Промените, които извършихме бяха назрели и в този момент са необходими. Действията ни са в името на по-доброто бъдеще на клуба.

Нека привържениците на „Лудогорец“ да бъдат спокойни, че ръководството на клуба знае какво прави и ще продължи да следва политиката на развитие на клуба“.

„Като структура и организация „Лудогорец“ ще продължи да се доближава до добрите европейски практики сред футболните отбори.

Ще се стремим „Лудогорец“ да играе атрактивен и нападателен футбол, което ни спечели симпатиите на футболната общественост в Европа“.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.