Стартира акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

акция Пази детето

За ограничаване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия с деца от 01.09.2018 г. до 31.10.2018 г. се провежда традиционната Акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, съобщават от пресцентъра на МВР.

Периодът от 24.09.2018 г. до 30.09.2018 г. е обявен за „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“, а 29.09.2018 г. е Ден на превенцията. На национално ниво Денят на превенцията ще се проведе в гр. Габрово, домакин на традиционния ХХVI Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2018″.

Преди старта на новата учебна година с директорите на детските градини и училищата на обслужваната територия сe провеждат работни срещи за съгласуване на съвместните действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността в техните райони. Актуализират се начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на МВР.

На сградите на детските градини и училищата в обслужваната територия са извършени охранителни проверки. При констатиране на пропуски своевременно до началника на РУО се изпращат уведомителни писма за отстраняването им и предприемане на допълнителни мерки за охрана и сигурност.

Планирани са системни проверки в питейни и увеселителни заведения за недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца. На полицейските наряди са поставени конкретни задачи за противодействие разпространяването на наркотични вещества в районите на детските градини и училищата.

Съвместно с РУО предстои да се изготвят графици за изнасяне на беседи по пътна безопасност от униформени служители на „Пътна полиция“ пред децата от детските градини, както и пред учениците през първия срок на новата учебна година, а до март 2019 г.за втория учебен срок.

От началото на 2018 година до 31.08.2018г. на територията на Разградска област са настъпили общо 305 ПТП , от които 77 тежки със 7 загинали и 102 ранени граждани. Броят на тежките катастрофи се е увеличил с 13, а на ранените с 25 в сравнение със същия период на предходната година.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.

1 коментар

Comments are closed.