VIII Капански събор на 16 юни(събота) в местността Пчелина край Разград

капански събор

На 16 юни, събота, в местността Пчелина ще се проведе Осмото издание на Капански събор, организирано от Община Разград под патронажа на кмета д-р Валентин Василев.

Откриването на събора е в 10.00 часа, с водосвет и изпълнения на Детски танцов ансамбъл „Лудогорче“ към Капанския ансамбъл.

В тазгодишното издание на събора във фолклорната програма ще вземат участие 35 художествени състава, 11 индивидуални изпълнители, общо 630 участници ще излязат на сцената. Сред тях има 11 детски колектива. Участниците са от Разград, Гецово, Осенец, Дряновец, Кривня, Просторно, Сеново, Синя вода, Сейдол, Бисерци, Юпер.

Освен богатата фолклорна програма, детски атракцион ще радва малчуганите, заведения за храна и напитки ще допълва настроението на събора, а за малките участници и зрители са предвидени детска работилница за приложни изкуства, където ще могат да изработват традиционни украшения, да се учат да плетат, бродират и да рисуват кукли върху кратуни, както и още куп изненади за малките.

Закриването на събора ще бъде с новата музикално-танцова постановка на Капански ансамбъл Разград – „Капанска сватба“. Постановката започва в 17.00 часа.

Веднага след участието на Капански ансамбъл Разград от 18.00 часа започва заключителният концерт на „Канарите“.

Безплатни автобуси за зрители ще пътуват през целия ден по следния маршрут:

Автобусите тръгват от Автогара Разград в 9.00, 11.30 ч., 17.00 ч. 20.00 ч.,
автобусът ще отпътува от спирка „Колибите“ /обръщало/ на „Пчелина“: в 9.30 ч., 12.00 ч., 17.30 ч., 20.30 ч.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.