Трима огнеборци от Разград ще се състезават за националния приз „Пожарникар на годината“

пожарникари

Трима служители на РДПБЗН-Разград са номинирани за участие в Националния конкурс „Пожарникар на годината”.

Победителите в областния етап са от службите в Разград, Цар Калоян и Лозниц.

Младши експерт Серафим Тролев от Районна служба „ПБЗН”-Лозница е победител в раздела „Пожарогасене и спасителна дейност” в областния етап на конкурса.

В раздел „Контролна дейност” призът грабна инспектор Кенан Чете, група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”.

Началникът на участък „ ПБЗН” – Цар Калоян е третият номиниран. Младши експерт Деян Неделчев работи в системата на МВР от 8 години.

Тримата отличени огнеборци получиха и награда „писмена похвала” от директора на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев. Днес на официална церемония им бяха връчени грамотите в присъствието на колеги от Районните служби в Разград, Лозница и Исперих.

Ежегодният Национален конкурс „Пожарникар на годината” е организиран и проведен за първи път през 1995 г. Конкурсът не само е постоянна форма за стимулиране на дейността на служителите от органите за пожарна безопасност и спасяване и популяризиране работата на пожарникарите, но морално утвърди присъжданата на победителите в конкурса титла „Пожарникари на годината” като най-високо професионално признание за цялостна работа през изтеклата година.

Конкурсът се организира и провежда в пет раздела:
– първият – за държавни служители на ръководни позиции,, работещи едновременно по двете основни направления на дейност – “Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност” и “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”. В него се излъчва комплексен победител.;
– два раздела за работещите в направление “Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност”, според категорията на служителите;
– два раздела за служителите, работещи по направление “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”.

Титлата “Пожарникар на годината” получават класираните от І до ІІІ място в петте раздела. Победителите се награждават със специален приз статуетка „Пожарникар на годината”, с морални и предметни и награди.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.