Писмо от читател: „За бездействието на КАТ“

кат-разград

На електронната поща на редакцията ни получихме писмо от наш читател, възмутен от бездействието на КАТ.

Публикуваме го без редакторска намеса:

===
Вчера пред журналисти от КАТ-Разград съобщиха че през изминалата 2017-та година униформените служители са взели отношение по 3923 констатирани нарушения, в това число са съставени и 347 акта по Закона за движение по пътищата, във връзка с неправилното паркиране в Разград.

Това е похвално, но… защо тези акции се провеждат само в понеделник и петък? И защо само по централните улици? И защо само за неправилно паркиране?

Ежедневно из целия град гъмжи от нарушители, не само от неправилно паркирали. Улиците на Разград са се превърнали в състезателни писти, даващи поле за изяви на уличните джигити, в повечето случаи 18-25 годишни момчета, показващи колко „бяга” стария „Голф” или раздрънканото „БМВ”. Сигурен съм, че всички сте ги виждали, и по-лошото е че ще продължаваме да ги виждаме, защото в Разград КАТ не съществува. КАТ е някъде около града, скрит в храстите и дебнещ с камера.

Те никога не са там, когато някой минава на червено. Те никога не са там, където има нужда от тях. Няма да ги видите да спират някой от безумците каращи като на състезание по градските улици. Ще ги видите, обаче, всеки ден например по бул. „Априлско въстание” до автосалона на „Пежо”, как дебнат като ястреби кой ще превиши скоростта с 2км/ч.

С ръка на сърцето могат ли повече от 5% от Вас да кажат поне един случай през последните години, когато са видели накаква полза от КАТ-аджия? Да им е помогнал? Да ги е упътил? Да е застанал на място, където има дупка, за да ги предпази да не паднат в нея и да ги намерят напролет?

Е, нека някой ми отговори за какво ми е такъв КАТ? Извинете, но не искаме да пилеете парите ни. Искаме да получаваме услугата, срещу данъците, които плащаме. Сигурността и реда по пътищата е услугата, която би трябвало КАТ да предоставя.

Нека пишат актове и отнемат свидетелствата на всички, които са неправилно паркирали или спрели неправилно.

Нека застанат на светофарите и започнат буквално да късат книжките на тези, които минават на червено, защото в Разград такива нарушители има доста.

Нека започнат да спират от движение всички коли, които са в неизправно техническо състояние или без задължителната застраховка.

Нека започнат да контролират скоростта в града, а не само около него, защото бързите коли са смъртоносни оръжия в ръцете на малоумници.

Но за съжаление… Джигитите по пътищата остават нагли и безнаказани.

И колкото и песимистично да звучи – все така ще си бъде. Докато зад волана седят безнаказани мутри и мамини синчета. И едни други, които не могат да четат, но имат книжки.
===

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.

2 Коментара

  1. Много точно казано! За съжаление, наистина е така.

  2. КАЗАНОТО ДО ТУК ОТ ГОСПОЖАТА Е ВЯРНО И ЩЕ ПРОДЪЛЖА 4Е И ПО СЕЛАТА Е СЪЩАТА ИСТОРИЯ ЖИВЕЯ НА ГЛАВЕН ПЪТ В ЗАВЕТ И КОЛИТЕ ДЕНОНОЩТНО ХВЪР4АТ С ВИСОКА СКОРОСТ НЕОБЕЗПОКОЯВАНИ ЗАЩОТО НАЛИ СМЕ ОТ ЕДНО НАСЕЛЕНО МЯСТО И СЕ “ПОЗНАЯАМЕ“ КАКВО ДА КАЖЕМ ГОСПОДА 4Е ИСКАТЕ УВЕЛИ4ЕНИЕ 15 ПРОЦЕНТА ДА СЕ ПРАВИТЕ 4Е НЕВИЖДАТЕ И НЕ4УВАТЕ ЛИ И ЛУКАВО СЕ ПОДСМИХВАТЕ НА ВСИ4КО ТОВА.ХАЛАЛ ДА СА ВИ НО ДАНО НЕ СЕ СЛУ4И НЕЩО ЛОШО С ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА.

Comments are closed.