Лъвчетата отиват в Пазарджик! Това решиха общинските съветници в Разград

лъвчета разград

Община Разград реши да дари на Пазарджик двете спасени от зоокъта в Разград лъвчета Терез и Масуд. Това предложение беше гласувано от общинските съветници на днешното им заседание.

Като изключително странно определи решението Явор Гечев от фондация „Четири лапи“, който присъства на сесията. „Разочароващо беше поведението на мнозинството от общинските съветници, които не се интересуваха от това, че решават съдбата на две живи същества“ – коментира Гечев.

Така животните трябва да бъдат настанени в клетка в зоокът, където все още няма условия за отглеждането им вместо да отидат в спасителен център за диви котки в Холандия, както беше първоначално договорено и планирано от специалистите от организация за защита на животните “Четири лапи”.

Явор Гечев съобщи, че утре от 14 часа, пред Министерския съвет ще има протест, а от организацията ще искат лично премиерът Бойко Борисов да се намеси в решаването на случая. Природозащитниците ще настояват и да бъдат подобрени условията в зоопарковете в страната, защото сега те отговарят на заложеното в българското законодателство.

Видео от сесията на общински съвет: