МБАЛ „Св. Иван Рилски“ получи дарение от германската фондация „Св. Филомена“

сдружение одисея

Разградската болница МБАЛ „Св. Иван Рилски“ получи дарение от германската фондация „Св. Филомена“.

Това съобщиха днес на пресконференция председателят на сдружението Силвия Вълева и общинският съветник Джипо Джипов, доброволец към неправителствената организация.

Със съдействието на сдружение „Одисея“, представител на фондацията за България, болничното заведение е получило 13 специализирани легла, десет специализирани шкафчета и 35 дюшека. Те са разпределени в пет отделения на болницата – по кардиология, ОАИЛ, в хирургията, ортопедията и неврологията.

„С направеното дарение целим не само да облекчим работата на лекари, сестри и санитари, но и да направим престоя на пациентите по-приятен“, каза Вълева.
Силвия Вълева каза още, че сдружението подпомага жителите на област Разград за шеста поредна година. Дарения са получили образователни, социални и здравни институции, както и семейства в нужда в региона.

С подкрепата на „Одисея“ и тази година коледни подаръци, подготвени доброволно от германски семейства, ще получат множество детски градини и социални институции в област Разград.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.