Болницата в Разград е без линейки!

линейка разград

Болницата в Разград е без линейки, тъй като предишното ръководство е продало едната линейка, а другата е дадена под наем на таксиметрова фирма, съобщи на пресконференция новият директор на болницата д-р Гечо Жеков.

„Таксито-линейка“ се ползва от лечебното заведение срещу 15 лева наем за транспортиране на болни от едно отделение в друго на територията на болницата, а за превоз до други лечебници се ползвали линейки на Центъра за спешна помощ.

„Като имаме нужда се обаждаме на тях и те ни начисляват от тук до там 15 лева. Не знам за друга болница, която да няма линейки. Всички имат“, коментира доктор Жеков.

Договорът за наем на болничната линейка е сключен на първи юни 2015 година за срок от 18 месеца, който при липса на възражения от страните е станал за неопределено време. Съгласно клаузите в договора болницата-наемодател получава по 100 лв. на месец от таксиметровата фирма-наемател.

Д-р Жеков съобщи и какво „наследство“ е получил от предишното ръководство на болницата при встъпването си в длъжност:
Задълженията на болницата през юли са били 1 549 000, от тях просрочени са били 1 219 000 лева. Към днешна дата двете цифри са 1 254 000 лева и 895 000 лева. Д-р Жеков обяви още, че болницата дължи пари за новозакупения от предшествениците му скенер и лапароскоп, за които държавата осигурила само част от необходимите средства, а не целите суми.

На два пъти сметките на болницата са запорирани заради задължения към различни фирми за общо 100 000 лева, но ситуациите са преодолени.

Д-р Жеков категорично заяви че няма текучество на специалисти от болницата, при новото ръководство били напуснали само трима от докторите, заплатите се плащали редовно и били увеличени с общо 100 000 лева. За пациентите пък имало осигурена храна сутрин и вечер.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.