Фондации „Дивите животни“ и „Четири лапи“ с нова акция за спасяване на разградските лъвчета

лъвчета разград

Масуд и Терез, двете разградски лъвчета, спасени от Дивите Животни / Wild Animals и подготвяни за своя нов дом в спасителния център за големи котки на Четири лапи FELIDA Big Cat Centre, се оказва, че всъщност ще бъдат ПОДАРЕНИ на зоопарка в Пазарджик!

Въпреки подписаното споразумение между община Разград и фондация „Четири лапи“ за настаняването на двете лъвчета, и без да информира организациите кметът на Разград е внесъл в Общинския съвет докладна записка за даряването на животните на зоопарка в Пазарджик.

Ето какво споделиха от „Дивите животни“ на страницата си във Фейсбук:

До вчера бяхме в трескава подготовка за заминаването на 3-месечните Масуд и Терез и вече обсъждаме подробностите около транспортирането им към Холандия, където вече ги очакват в спасителен център и строят за тях ограждение. Вчера обаче Община Разград ни уби чрез статия във вестник, която хвърли в смут всички ни.

Оказва се, че въпреки разговорите за бъдещето на малките Терез и Масуд, въпреки споразумението което община Разград подписа с колегите ни от „Четири лапи“, общината се готви да дари малките лъвчета на зоопарка в Пазарджик. Оказва се, че кметът на Разград е внесъл докладна записка за даряването на двете малки на зоопарка в Пазарджик. Докладната предстои да се гласува в комисии и на сесия на общинския съвет съвсем скоро. Бързат да се разпоредят със съдбата им преди коледните празници.

И това прелестно нещо ние от организациите, които сме намесени и работим по случая, го разбираме от една изрезка от вестник.

Община Разград, която с безхаберието си е убила реално десетки животни в този коптор наречен зоокът, изглежда много бързо забрави че носи отговорност по случая много по-голяма от това просто да се разпореди набързо да се отърве от двете оцелели лъвчета. Общината няма моралното право да спре заминаването на двете малки за място в пъти по-подходящо за живот за тях.

Обръщаме се към Община Разград и лично към кмета.

Да, знаем, че реално лъвчетата са ваша собственост, но „собствеността“ не бозае през 2 часа, не и бършеш дупето и не те хапе с млечните си прорастващи зъбки. Собствеността не диша в лицето ти и не плаче с дрезгавото си лъвско гласче, докато грохнал от умора продължаваш да изваряваш биберони, да правиш мляко и най-общо казано полагаш максимални усилия да отгледаш здраво бебе, потъпквайки умората си.

Искаме от вас, Община Разград, искаме от Кмета да оттегли докладната си, защото нямате моралното право да убиете малките Терез и Масуд. Хората, които отглеждаха заедно с нас малките лъвчета, изпращайки мляко, одеала и памперси от близо и далеч за тях, хората чиито деца изпращаха играчките си за малките лъвчета, ще ви припомнят какво сте ДЛЪЖНИ от морална гледна точка да направите.

Вие, господин Кмете, бяхте „изненадан, че има проблем със зоокъта“. Реално с това че сте допуснали зоокъта да стигне до тези безумия, Вие и Община Разград сте оставили малките лъвчета да умрат на цимента като парцали, а сега се опитвате да ги убиете пак като ги пратите в затвора на пазарджишкия зоопарк! Очакваме от Вас да помислите и излезте от ситуацията подобаващо. Ще ви припомним ако се налага, но бихме искали да не се налага…

Бихме искали да се вложи разум в решението за бъдещето на Масуд и Терез. Сега.

***
Обръщаме се и към всички вас, приятели, които следите историята на двете разградски лъвчета. Молим ви да подсетим Кмета на Разград и Общинския съвет, че не искаме спасените с толкова усилия лъвчета да отидат в затвор:

kmet@razgrad.bg
os@razgrad.bg

Благодарим ви, че сте с нас!

лъвчета разград

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.