Колоездачът Мирослав Минчев е “Спортист на годината” на община Разград

Мирослав Минчев

Състезателят по колоездене на СКК „Спринт“ Мирослав Минчев е избран за „Спортист на годината“ на Община Разград за 2017-та година.

Класирането бе извършено днес на заседание на комисия, съставена от журналисти и спорни деятели. През тази година Минчев спечели трето място на спринт на Балканиадата в Атина и първо на Държавен личен отборен шампионат за мъже в Пловдив.
Втори в класацията е състезателят по културизъм на СКК Гладиатор Николай Пенчев, а трети футболистът на ПФК Лудогорец Марсело Насименто Коща – Марселиньо.

В десетката на най-добрите спортисти на община Разград се нареждат още шахматистите на ШК „Абритус“ Ивайло Енчев и Момчил Николов, състезателката по бокс на СКБ „Олимпия“ Пламена Иванова, Валентин Хаджиев и Деница Асенова – състезатели по лека атлетика на СКЛА „Спорт Атлетик“, Ердинч Таукчу – състезател по борба на СКБ „Лютфи Ахмедов“ и Димитрина Георгиева – състезател по културизъм на СКК „Гладиатор“.

Треньорът по културизъм на СКК „Гладиатор“ Георги Георгиев е избран за най-добър треньор на годината, а за най-добър отбор на Община Разград за поредна година е определен отборът на ПФК „Лудогорец“.

Най-перспективен млад състезател е Мартин Петков – състезател по футбол на ДЮШ на ПФК „Лудогорец 1945“.

Награждаването на 10-те най-добри спортисти на Разград ще се проведе на официална церемония на 5 декември на 11 етаж в сградата на общината. Отличените ще получат плакети и парични премии.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.