Акция ”Зима” на КАТ започва от 1 ноември

КАТ

Засилени проверки по пътищата на страната започват от 1-ви ноември.
С цел превенция над поведението на водачите и пешеходците при зимни условия от 1 до 30 ноември 2017 година ще се проведе традиционна полицейска акция „Зима”.

За трета поредна година тя е разделена на три кампании:

  • „С безопасно пътно превозно средство през зимата”, насочена към водачите на велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др. в периода от 1 до 10 ноември. 6 ноември е обявен за Ден без велосипедисти-жертви на пътя.
  • „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя”, насочена към пешеходците в периода от 11 до 20 ноември. 16 ноември е обявен за Ден без пешеходци-жертви на пътя.
  • „Безопасно шофиране през зимата”, насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобилите и готовността за зимата в периода от 21 до 30 ноември. 22 ноември е обявен за Ден без водачи и пътници в МПС – жертви на пътя.

Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла и дебелината на грайфера на гумите. При нарушения ще бъдат налагани санкции.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.