Готови ли сме за зимата? Щабът за бедствия и аварии ще заседава за зимната подготовка

Зимна обстановка разград
Снимка: Razgrad-bg.com

Щабът за координация на спасителни и неотложно-възстановителни работи при бедствия и аварии към Областния управител на Разград ще заседава в понеделник, 30 октомври.

Основна цел на заседанието ще е уточняване изпълнението на предприетите превантивни мерки за намаляване на последствията за населението и инфраструктурата при усложнена зимна обстановка през сезон 2017-2018 г.
На заседанието кметовете на седемте общини от област Разград или техни представители ще представят информация за подготовката на общините за зимния сезон.
Ще докладват и представители на териториалните структури на изпълнителната власт за предприетите превантивни мерки по подготовката за зимата, включително прегледите на техниката за снегопочистването. Информация по тази точка от дневния ред ще обявят представители на Областно пътно управление, Областна дирекция на МВР-Разград и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Разград.

Каква организация относно лечението на болни, нуждаещи се от хемодиализа, е създадена в област Разград ще обявят представители на Регионалната здравна инспекция и Центъра за спешна медицинска помощ.

Представители на „Енерго Про мрежи“, Електроенергийния системен оператор, „Водоснабдяване-Дунав“ и Български червен кръст също ще докладват за готовността на тези институции и дружества за зимата.

Заседанието е насрочено за 10,00 ч. на 30 октомври в зала 712 на Областна администрация-Разград.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.

1 коментар

  1. И за поредна година ще има :Отново зимата ни изненада!!!!!!!!!!

Comments are closed.