От фондация „Четири лапи“ ще спасяват лъвовете от разградския зоопарк

Снимка: Сайт на Община Разград

На 11 октомври представители на Фондация „Четири лапи“ посетиха зоокъта в градски парк в Разград.

Явор Гечев – ръководител отдел „Комуникации“ и експертът по диви животни към Фондацията Руслан Сербезов посетиха зоокъта по покана на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, който изпрати писмо, в което търси съдействие от единствената лицензирана неправителствена организация, която има богат опит в работата с големи котки.

Снимка: Сайт на Община Разград

В срещата участваха Надежда Радославова – председател на Общински съвет – Разград и д-р Михаил Балтаджиев – гл.експерт „Земеделие и стопанска дейност“. Те говориха за възможностите, които стоят пред Община Разград във връзка с бъдещето на лъвовете.

На срещата градоначалникът и представителите на Фондация „Четири лапи“ обсъдиха, че докато те търсят съдействие за настаняване  на пет от лъвовете – болният лъв, двете новородени и една от двете двойки лъвове, общинска администрация ще работи за създаване на по-добри условия за отглеждането на оставащата двойка лъвове.

Представителите на „Четири лапи“ обещаха да съдействат за вазектомия на мъжките екземпляри.

Снимка: Сайт на Община Разград
Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.