Днес започва 16-ия Панаир на киселото мляко

панаир на киселото мляко

За 16-та поредна година в Разград ще се проведе Панаир на киселото мляко и Фестивал на народните занаяти. Събитието ще се проведе от 24-и до 26-и юли 2017 година.

Официалното откриване на панаира ще бъде на площад „Момина чешма“ в 20.30 часа с концерт „Вечер на Индия“.

През втория ден на площад „Независимост“ пред Общински културен център ще се проведе забавното състезание „Да правим таратор, а не терор“, в което участие ще вземат отбори от гостуващите танцови състави.

Програмата за последния ден включва конкурс за избор на крал и кралица на панаира и фестивала, след което започва дефилето на танцовите състави.

В традиционното изложение на художествени занаяти ще се включат 92 занаятчии, а в девет шатри ще се представят млечни изделия от селата Гецово, Дряновец, Балкански, Осенец и Побит камък. Участие в събитието са потвърдили три делегации от градове-побратими на Разград.

Гостите на събитието ще могат да видят и презентация на функционално кисело мляко с натурални съставки – краве мляко, закваска, пчелен мед, сусам и ядки, научно разработени от Филиала на Русенския университет в Разград.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.