Задържаха за убийство 53 годишен мъж от Дянково

убийство

По искане на Окръжната прокуратура в Разград състав на Разградския окръжен съд взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 53-годишния Белгин Х. Той е привлечен като обвиняем за убийство на свой съселянин – престъпление по член 115 от Наказателния кодекс.

На 28 април 2017 г. в село Дянково между обвиняемия и 56-годишния Юзеир М. започнала свада. Повод за нея били влошени взаимоотношения между двамата. Обвиняемият упреквал пострадалия, че му е взел скъпи инструменти.

Конфликтът ескалирал във физическа разправа и 53-годишният Белгин, който носел брадва, нанесъл множество удари с нея по съселянина си.  Пострадалият бил откаран в МБАЛ-Разград, където починал.

Окръжната прокуратура в Разград задържала за срок до 72 часа извършителя на деянието до внасяне на искането за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в съда. Искането на обвинението е било уважено от състав на Разградския окръжен съд вчера, 1 май 2017 г.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.

1 коментар

Comments are closed.