Задържаха двама братя наркоразпространители

разград

Окръжната прокуратура в Разград образува досъдебно производство срещу двама братя за държане с цел разпространение на наркотици – престъпление по член 354а от Наказателния кодекс.

На 19 април 2017 г. е проведена специализирана полицейска операция под ръководството на Окръжната прокуратура в Разград за задържане на наркоразпространители. На КПП в околностите на Лудогорието полицейски служители от криминалната полиция в ОД на МВР в Разград засекли мощен автомобил, чийто шофьор отказал да се подчини. При опит да бъде спрян, шофьорът се блъснал в полицейския автомобил и създал реална опасност за живота на служителя. След това колата се ударила в пейка край пътя и с висока скорост продължила напред.

Спукана гума принудила нарушителят да спре на километър след полицейското КПП. От колата излезли двама мъже, които с бягство се укрили в гората. В мощния автомобил полицията открила марихуана и амфетамини. Предприетото претърсване на домовете на двамата мъже, които се оказват братята В. и С. С., са открити още наркотични вещества.

Няколко часа след това 26-годишният В.С. се предал в полицията. При обиск у него са открити още наркотици. Брат му – 28-годишният С.С., се предал по-късно. И двамата за задържани за 24 часа по Закона за МВР. Осъждани са многократно.

Процесуално-следствените действия по доказване на престъпната дейност на двамата братя продължава.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.