Специализирана прокуратура и ГДБОП неутрализираха наркогрупа, действала в района на Разград, Търговище и Исперих

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини,екстази, марихуана, предимно на територията на Разград, Търговище, Исперих, Омуртаг.

Ръководителят на групата Али Л., Екрем М. и Величко Д. са задържани на 31 март 2017 г. при специализирана операция на ТСБОП Русе-Разград под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. В операцията са участвали и разследващи полицаи от Варна и Силистра.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2016 г. Занимавала се е с производство, държане и разпространение на наркотични вещества и техни аналози (престъпления по чл. 321 и чл. 354а,ал. 1 от НК), като често си е служела със силови методи и всяване на страх сред хората в районите на разпространение. Действията на групата са били широко известни на местните, но именно страхът ги е карал да мълчат месеци наред.

При специализираната операция по задържането на участниците в центъра на Разград са проверени пет адреса и 10 автомобила. При извършените претърсвания и изземвания са открити 80 г амфетамини, 40 таблетки екстази и амфетамин, 15 г марихуана, валута, както и шест везни за дозиране на наркотици. Най-голямо количество дрога е открито у ръководителя на групата Али Л., който осигурявал стоката на едро и я разпределял сред участниците за разпространение.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура от 1 април 2017 г. тримата са задържани са срок до 72 часа. На 3 април 2016 г. Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

 

 

 

 

 

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.