Окръжната прокуратура в Разград предаде на съд управител на фирма, изтеглил неправомерно ДДС в размер на 210 329 лева

Окръжната прокуратура в Разград внесе обвинителен акт в Разградския окръжен съд срещу Станимир К., който като собственик и управител на  фирма успял да изтегли неправомерно 210 329 лева ДДС чрез документи с невярно съдържание.

Деянията по член 256, ал. 2, във връзка с ал. 1 и по член 255, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс са извършени като продължавани престъпления, а сумата на неправомерно изтегления ДДС е в особено големи размери.

Подсъдимият Станимир К. представял в НАП документи с невярно съдържание, с които заблудил данъчните инспектори, че изнася стоки в страни от Европейския съюз в продължение на две години.

Реални продажби предаденият на съд бизнесмен не е извършвал.

Разследването установило, че той има съпричастност в създаването и управлението на няколко фирми в чужбина, чрез които успял да извърши верижна измама.

След започване на данъчната ревизия на фирмата му подсъдимият я прехвърлил на безимотна жена с нисък социален статус в Разградско, като я въвел в заблуждение.

Предстои делото срещу Станимир К. да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.