28 януари – Ден на Разград

 

Празничен водосвет, посветен на Деня на Разград и панихида за загиналите руски войни и български опълченци ще бъде отслужен от 9.00 часа в храма „Св. Николай Чудотворец“.

От 12.00 часа на детско парти в Общинския културен център кметът д-р Валентин Василев ще честити рождените дни на своите кръщелници – децата, родени на дата 28 януари.

Рождениците ще получат подаръци, ще бъдат поздравени и от техни връстници от Музикалната школа към читалище „Развитие 1869“ и Центъра за работа с деца.

По-късно от 17.00 часа на площад „Възраждане“ е градското тържество „Поклон пред освободителите“ – ритуал за поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея на загиналите руски войни и български опълченци, съпроводено с празнични илюминации.

Гостите и гражданите ще бъдат посрещнати от танцьорите от Капанския ансамбъл по български обичай – с погача и сол.

В ритуала за поднасяне на венци пред Мавзолея на загиналите руски войни и български опълченци ще участват офицери и курсанти от Висшия военен университет в Шумен.

След празничните илюминации ще се състои официална вечеря на кмета д-р Валентин Василев, на която ще присъстват гостите от побратимените на Разград градове от Румъния и Русия.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.