Разград посреща 2017 година с богата културна програма и много светлинни ефекти

По време на пресконференция днес (1 декември) на кмета на Разград д-р Валентин Василев бяха представени новогодишните събития, които Община Разград подготвя – „Споделена Коледа” на 13 декември и Новогодишен концерт в полунощ на 31 декември.

Експертът в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ Виолета Антонова подчерта, че събитието „Споделена Коледа“ се състои от два модула – запалване светлините на градската коледна елха и Коледен концерт на Георги Христов с участието на млади таланти от Музикална школа „Илия Бърнев”. Тя уточни, че в 18:00 часа пред Общински културен център малчуганите ще имат възможността да се срещнат с Дядо Коледа и да му връчат своите писма, а от своя страна добрият старец ще ги зарадва с подарък.

Честта да запалят светлините на градската елха тази година принадлежи на двама национални състезатели с високи постижения и рекорди в областта на високото спортно майсторство – Мирослав Йорданов Минчев – национален състезател по колоездене на писта, рекордьор на България и  Марина Станчева Найденова – национален състезател по стрелба с лък. Веднага, след като грейне елхата, в 19:00 часа звездата на българската поп музика Георги Христов ще представи новия си проект – Бутиков Коледен концерт с участието на млади таланти от Музикалната школа, в залата на Общински културен център.

С нови елементи предстои разградчани да посрещнат 2017 година. В Новогодишната нощ, на открита сцена на площад „Момина чешма”, до градската коледна елха, поп-рок група „Хоризонт” ще представят празнична програма.

Експертът в Община Разград Камен Кулев уточни, че „Хоризонт” са професионалисти с богата история, които имат над 3000 концерта и клубни изяви в България и чужбина, участия на международни фестивали, песен, издадена от EMI в САЩ (“Ще избягам”), първото и единствено в историята на българската музика радио-турне с акустични изпълнения на живо.

През годните групата се нарежда сред финалистите на „Златния Орфей“, водят класацията „Група на годината”, печелят приз за рок хит на годината, както и рок група с най-много изяви в страната.

В духа на българската традиция Капански ансамбъл Разград ще поведе хорото в Новогодишната нощ.

Виолета Антонова допълни, че заедно ще посрещнем новата 2017 година с чаша вино, с фойерверки, завладяваща музика, мултимедия и лазерни ефекти, а ако атмосферните условия са подходящи ще бъде организирано видеозаснемане на събитието с дрон.

За широко оповестяване на двете събития е подготвен музикален анонс – покана до всички граждани и гости на града, който ще звучи от високоговорителите в центъра.

Професионалният запис на анонсите на двете събития е направен в Общинско радио Разград и ще бъде излъчван в  дните от 1 до 13 декември за събитието „Споделена Коледа”, от 19 до 31 декември – за празничния Новогодишен концерт.

Украсата в града също ще бъде допълнена с нови елементи, поясни кметът на Разград. Най-атрактивен ще бъде новият детски коледен кът, който от „Паркстрой“ ще поставят около джамията. На него ще има оформена пейка – кът за отдих от бреза, светещ елен и снежно светещо дърво.

И тази година 10 м. елха ще краси центъра на Разград, върху нея ще светнат над 8000 светлини. На това място ще бъде позициониран и детски кът.

Фасадата на Общински културен център ще бъде с нови светещ етюд, който вече е поставен, от тази вечер започват да светва поетапно коледната украса в Разград.
Източник: Община Разград

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.