Седем години затвор за мъж, насилвал доведената си дъщеря

Потвърдена е ефективната 7-годишна присъда по обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград спрямо 43-годишния Валентин Чакъров. Той бе обвинен и признат за виновен по три деяния, извършени при условията на продължавано престъпление  – за блудства с ненавършило 14-годишна възраст момиче чрез употреба на сила и заплашване, за същите деяния и след навършването на 14-годишна възраст  на жертвата, както и за изнасилване на момичето, преди да навърши пълнолетие – престъпления по член 149, ал. 2, пр. 1,2, 5 и 6, във връзка с ал. 1, по член 150, ал. 1, пр. 1,2, 5 и 6, и по член 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал. 1, т. 2, пр. 1 и 2, във връзка с член 26, ал. 1  от Наказателния кодекс. Наказанието си Чакъров ще изтърпява при първоначално строг режим.

Момичето, пострадало от сексуалния насилник, било дете от предходен брак на жената, с която осъденият Чакъров живеел на семейни начала.

За времето от 29 юли 2012 год. до 14 септември 2013 год. Валентин  с цел да възбуди и удовлетвори полово желание и чрез употреба на сила и заплашване, като използвал положението на зависимост и надзор над ненавършилото 14-годишна възраст дете, извършил многократно блудствени действия с него. По време на тези деяние майката на пострадалото дете била приета на лечение в болница с роденото от съжителството с Валентин бебе. Многократните сексуалните насилия над момичето продължили и след навършването на 14-годишната му възраст.

От август 2014 г. до 21 май 2015 г. Чакъров изнасилил многократно непълнолетното момиче,като го принудил към това със сила и заплашване. До разкриването на насилника се стигнало, след като жертвата започнала интимна връзка с момче. Когато разбрал за това, Валентин ударил момичето и го изгонил от дома им. Пред своя роднина  то разказало какво се е случвало в дома им, докато майка й отсъствала заради лечението на болното дете. Уведомена била полицията и на 22 юли 2015 г. Валентин Чакъров бил задържан с постоянна мярка „Задържане под стража“. В момента той е в затвора в Белене.

 

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.