Районната прокуратура в Разград задържа турски гражданин

Районната прокуратура в Разград задържа за срок до 48 часа 37-годишния турски гражданин Бюлент М., който преминал незаконно границата на България. Мъжът е установен при полицейска проверка на лек автомобил „Мазда“ на 3 ноември 2016 г. Последвало е 24-часовото му задържане по Закона за МВР, след което с постановление на Районната прокуратура в Разград срокът на предварителното задържане е удължен с 48 часа. Днес прокуратурата ще внесе искане в Разградския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Бюлент М.

Освен турския гражданин със санкция на Районната прокуратура в Разград е задържан и 40-годишният български гражданин Ергюл Х. Той е обвинен в подпомагане на нелегално преминалия границата чужденец да пребивава в Силистра и Разград.

37-годишният турски гражданин влязъл незаконно в страната от района на Малко Търново на 30 срещу 31 октомври 2016 г. Успял да отиде в Силистра, откъдето възнамерявал да пресече отново противозаконно българската граница. Чрез свой познат в Германия той се свързал с българския гражданин Ергюл Х. С автомобила си и срещу 250 евро българинът отишъл да прибере от Силистра незаконно пребиваващия турски гражданин.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.