Започва акция „Зима“

Масови проверки за гуми, светлини, чистачки и изправността на автомобилите стартират от 1 ноември.

Преминаването към зимния сезон води до увеличаване броя на произшествията, характеризиращи се освен с несъобразена или превишена скорост и с подценяване от водачите на необходимостта от подготовка на автомобилите за зимни условия и такива с намалена видимост.

С цел превенция над поведението на водачите и пешеходците при зимни условия:

І. От 01.11. до 30.11. 2016 г. на територията на страната да се организира традиционната Акция „Зима“. Акцията да се проведе в три части:

1. Първа част (01 – 10.11.2016 г.) – провеждане на кампания „С безопасно пътно превозно средство през зимата“, насочена към водачите на ППС – велосипеди, превозни средства с животинска тяга и др.

2. Втора част (11 – 20.11.2016 г.) – провеждане на кампания „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците.

3. Трета част (21 – 30.11.2016 г.) – провеждане на кампания „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на моторни превозни средства , техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците.

Във всяка от трите части е обявен по един ден без жертви от определените групи участници съответно 02 ноември – без велосипедисти-жертви на пътя; 16 ноември – без пешеходци-жертви на пътя; и 30 ноември – без водачи и пътници в МПС-жертви на пътя.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.