Три нарушения по пътищата през почивните дни са констатирали органите на КАТ

пиян шофьор

Опит да бъде спрян лек автомобил „Опел Вектра“ е направен от служители на РУ-Исперих по пътя между Исперих и село Китанчево. Случката се разиграла около 00.30 часа на 28 октомври. Водачът отказал да реагира на светлинен сигнал и стоп палка. За да осуети проверката, навлязъл в банкета на насрещното платно, заобиколил полицейския автомобил и избягал. По-късно е открит от органите на реда. Оказало се, че това е 29-годишният П.Д. от Китанчево, криминално проявен и осъждан. По случая е образувано бързо производство по чл.270, ал.1 от НК.

Водач, който си служи с контролни знаци, издадени за друго МПС, е установен при полицейска проверка, извършена около 02.00 часа на 29 октомври. 40-годишният Д.К. от Китанчево поставил чуждите регистрационни табели на лек автомобил „Опел Комбо“. По случая е образувано бързо производство по чл.345 от НК.

„Опел Кадет“ без регистрационни табели е спрян за проверка около 02.00 часа на 29 октомври в село Китанчево. Шофьорът, А.К. на 34 години от селото, е изпробван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,37 промила. Мъжът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.