Днес ще се разглежда делото срещу задържания рецидивист

Окръжната прокуратура в Разград привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа до внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ в съда 39-годишния Милко Ив. от село Кочово, община Велики Преслав. Срещу него са повдигнати две обвинения – за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, и за блудство с 14-годишно момиче – престъпления по член 199, ал. 1, т. 4 и по член 150, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 25 октомври 2016 г. около 21 часа вечерта неизвестно лице застига по пътя към разградския квартал „Орел“ 14-годишното момиче. Със сила и заплаха с нож мъжът завлякъл момичето в храстите и извършил блудствени действия. Насилникът поискал жертвата да му предаде парите и златните си накити. Когато разбрал, че 14-годишната няма пари и накити, той отнел със сила и заплаха мобилния й телефон със СИМ-картата. Момичето обещало да му даде пари за наркотици и златни накити, които трябвало да вземе от дома си. Неизвестният мъж я придружил до входа, в който живее, в очакване да получи пари и злато.

В дома си 14-годишната жертва разказала на майка си какво се е случило и сигнализирали на спешния телефон 112. По сигнала в дома на пострадалата пристигнала полиция и автопатрулен екип, който започнал да издирва извършителя по даденото описание от жертвата.  На 26 октомври 2016 г. в 19 часа е задържан 39-годишният  Милко Ив. При извършеното претърсване в квартирата му е иззето метално острие, с което е заплашил момичето.  В автомобила, с който се е придвижвал, е открит и иззет и мобилният телефон на жертвата с повредена СИМ-карта.

Досъдебното производство по случая е образувано от Районната прокуратура в Разград. След като се установява, че извършителят има 11 предходни присъди, основно за кражби, средна телесна повреда и унищожаване на чуждо имущество, и че е действал при условията на опасен рецидив, делото е изпратено по компетентност на Окръжната прокуратура в Разград.

Съдебното заседание в Разградския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Милко Ив. е насрочено за разглеждане  за днес /28 октомври/ от 14 часа.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.