Доктор Бранимир Мичев на съд

Районната прокуратура в Разград предаде на съд 49-годишния хирург д-р Бранимир М. от МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград, който ще отговаря за обсебване чрез противозаконно присвояване на лекарства, собственост на лечебното заведение и за измама с цел да набави за себе си имотна облага чрез възбуждане и поддържане на заблуждение у свои пациенти.

В периода от 11 февруари до 24 април 2014 г. като хирург МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Разград д-р Бранимир М. противозаконно присвоил чужди движими вещи – 55 флакона лекарствен продукт „Таргоцид“ от 400 млг на стойност 3203,40 лева, собственост на болницата, които владеел и пазел. За това престъпление извършителят се наказва за обсебване с лишаване от свобода от една до шест години.

За времето от 24 февруари до 2 май 2014 г. в Разград с цел да набави за себе си имотна облага подсъдимият д-р Бранимир Мичев възбудил и поддържал заблуждение у близките на петима свои пациенти, че ще осигури допълнително ефикасни лекарства и медицински консумативи за лечението им, с което им причинил имотна вреда в размер общо на 5327 лева. За измама в Наказателния кодекс е предвидено наказание лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Щетите от престъпленията, в които е обвинен подсъдимият хирург, са в размер на 8530,40 лева. Те не са възстановени до момента. Разноските по делото, което е насрочено за разглеждане в Разградския районен съд в сряда, 26 октомври 2016 г., са в размер на 5385 лева. Съдебното следствие ще продължи три дни.

Подсъдимият  е със забрана да напуска пределите на страната. Срещу него е внесен и друг обвинителен акт от Районната прокуратура в Разград за измама в съучастие.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.

1 коментар

  1. Те за смърт по непредпазливост им дават условни присъди, пък какво остана за този! Ще остане поредния ненаказан лекар! Иначе им казваме „Благодаря, докторе“. Явно има за какво да им благодарим…..

Comments are closed.