Тринадесетгодишна присъда за обвинения в убийство Никола Драгнев

На тринадесет години и четири месеца бе осъден 46 годишният Никола Драгнев. Това бе решено днес 18 октомври от Окръжен съд – Разград.

Припомняме, че Драгнев бе обвинен в убийството на 57 – годишният Румен Илиев, извършено на 23 срещу 24 юни 2016 година.Установено е, че на 23 юни Румен Илиев отишъл в дома на Никола Драгнев. След като употребили значително количество алкохол, те се скарали и 46-годишният домакин нанесъл жесток побой на госта си с дървен предмет, като му причинил множество удари по тялото, главата, гръдния кош и крайниците, вследствие на които мъжът издъхва. След това изнесъл тялото му в градинка зад жилищната кооперация, в която живеел. Обвиняемият се признава за виновен, но заявява, че няма голям спомен от случилото се. Той е пенсионер по болест, а пострадалият бил бездомник.

Първоначалната присъда от 20 години затвор бе намалена заради признанието на фактите по обвинителния акт. Наказанието Драгнев ще изтърпява при първоначален строг режим. Осъденият трябва да плати и разходите на досъдебното производство, които са в размер на 9755,85 лева.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Варна.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.