Ефективни присъди за причиняване на смърт на пътя

Разградският окръжен съд осъди 20 годишния Веселин Веселинов и неговия баща Стилян Василев  от Белослав ефективно  за причиняване на смърт на пътя. Двамата бяха осъдени на по три години и четири месеца затвор, затова, че на 31 юли м.г. са причинили при катастрофа на пътя  Русе-Разград смъртта на двама души – 7 годишната Мартина Михайлова и на баща и Борислав Лазаров.

Първоначалните присъди от по пет години лишаване от свобода бяха намалени, тъй като подсъдимите са направили пълни самопризнания и са изразили съжаление за случилото се.

Припомняме, че катастрофата е станала, вследствие на това, че 20 годишният водач на товарния камион с ремарке с превишена скорост и без да има правоспособност е навлязъл в насрещното движение, вследствие на което причинява смъртта на бащата и детето.

Стилян Василев бе осъден затова, че като собственик на транспортната фирма е пренебрегнал изискването за минимална възраст на водача и правоспособност за съответната категория на автомобила.

Двамата са лишени също и от правото да управляват моторно превозно средство в продължение на пет години.

Присъдите ще излежават затворническо общежитие от открит тип.

 

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.