Изборът на огледала за баня

Фактът, че банята е помещение, където ежедневно ние и гостите ни влизаме, за да се освежим, изкъпем или да се погрижим за външния ни вид, подсказва, че добрата видимост вътре е необходимост. Доброто осветление там е задължително, но още по-важно е наличието на качествено огледало за баня, благодарение на което лесно да се гримираме, бръснем или просто да наблюдаваме лицето си, когато има такава нужда. Наличието на тази вещ е полифункционално – не само спомага да видим облика си ясно, но и визуално може да спомогне за по-добрия външен вид на помещението и да се постигне ефект на простор и светлина, ако е поставено на правилното място и отраженията от лампите падат под точния ъгъл.

Какви видове има? Какво трябва да знам, когато купувам огледало?

Огледалата в банята ни на пръв поглед може да не се различават от тези в другите стаи, но все пак в процеса на тяхната направа има особености, които са свързани с наличието на влага и пара, характерни за мокрото помещение. Това налага търсенето на артикули, които са водоустойчиви и влагоустойчиви, изделия с повърхност, която не се уврежда от непрестанния досег с вода и не се изпотява, когато е топло. Някои производители използват природна смола за покритие на огледалото, която предпазва външния му слой. Продуктите от най-висок клас се изработват по друга технология – в техния състав има разтвори от сребро и мед, които се нанасят внимателно и по специален метод, за да бъде огледалото здраво и качествено. Защитният лак е финалната щриха, която маркира появата на един добър и функционален аксесоар за баня. Някои клиенти търсят огледала за баня със затоплящ механизъм – целта им е да се поддържа в тях температура, подобна на заобикалящата ги среда, за да се избегне неприятното изпотяване на повърхността. Продуктите се предлагат предимно в правоъгълна форма, но се срещат и по-авангардни модели. Можем да изберем огледала за баня, която се закача на стената, но и такова, което върви в комплект с шкафче, вградена към него вещ. Тенденцията е да се добавя LED осветление като рамка около огледалото, за да бъде банята светла, а ликът ни на повърхността – ясен и добре откроен.

Заели сте се със задачата да направите банята си просторно, чисто и приятно място, където тялото Ви се сбогува с умората и мръсотията, а душата е лека? „Баня Мечта“ ще предложи продукти, благодарение на които това начинание ще бъде елементарно.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.