Лудогорец отново е в групите на Шампионска лига

Лудогорец

Шампионът на България Лудогорец Разград отново е част от груповата фаза на най-авторитетния клубен турнир в Европа – Шампионската лига.

„Орлите“ влязоха в групите за втори път в историята си (за първи път през 2014/2015 година) и станаха първият български отбор правил това.

След изключително тежък и драматичен двубой на стадион „Досан Арена“ в Пилзен Лудогорец постигна равенство 2:2 и след 2:0 в София отстрани отбора на Виктория.

Първият гол за разградчани отбеляза Върджил Мисиджан, разписал се още през първото полувреме от срещата. Крайното 2:2 пък оформи Кешеру, в последните секунди от продължението на мача.
Дюриш и Матею бяха точни в полза на домакините.

Треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев обеща, че второто участие на отбора в груповата фаза на Шампионската лига ще е по-успешно и целта ще е третото място.

„Искам да поздравя футболистите, защото те проявиха характер през цялата кампания, която изиграхме. Искам да поздравя феновете, които ще гледат качествени и добри отбори, а също ръководството и собствениците. Доказахме, че сме отбор на средноевропейско ниво и това е добре за българския футбол. Това е един мач, който трябва да се печели, тук футбол няма. Как съм го изживял, то си личи. Този турнир е по-силен от световното първенство. Това е невероятно голяма крачка за този клуб. Бъдете сигурни, че Лудогорец ще вземе точки. Няма да е отбор, който ще губи. Може да прескочи и някаква фаза, но нека видим кои ще са отборите като жребий. Може да влезем в първите 3 места и да продължим в Лига Европа. Това е един сериозен проект на братя Домусчиеви, бяха избрани точните хора. Това, което се прави като база в Разград, след един месец ще е готово. Имаше и грешки, но това са грешки на растежа. Важно е Лудогорец още да надгражда“.

Жребият за груповата фаза ще се тегли в четвъртък от 19.00 часа. Отборът на Лудогорец е в 4-та урна.

лудогорец

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.