Регионална квалификация на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016

spelling bee 2016

В събота Разград ще е домакин на регионална квалификация на Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016

На 26 март 2016 г. /събота/ от 11:00 часа в Разград в актовата зала на ОУ „Васил Левски“ще започне регионалната надпревара, част от Шестото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2016.  В нея ще премерят сили в спелуването ученици от Исперих, Кубрат, Севар, Разград, Ветово, Две Могили, Мартен, Русе, Главиница, Дулово, Черник, Тутракан, Попово и Търговище. Всички желаещи журналисти могат да присъстват и да отразят събитието.

В същия ден ще се провеждат състезания и в Благоевград, Сливен, Варна, Пловдив , Монтана, Ловеч  и София.

Над 6500 ученици от 274 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания и ще се борят за правото да бъдат сред най-добрите 30 ученици, които ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 23 април в Зала 11 на НДК в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE above aggression”. На участващите училища бяха предоставени правила за толерантност и добронамереност в клас, като идеята е да се обърне внимание към проявите на агресия  и случаите на тормоз (психически и физически) в училище и начините за тяхното преодоляване.

 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и АВО-Бел, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee-bg.com и на страницата във Facebook/Bulgarian National English Spelling Bee.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.