Конкурс „Живот без дрога” днес в Разград

живот без дрога

Тази вечер в Разград ще се проведе 17-то поред издание на областния конкурс за най-оригинално послание “Живот без дрога”.

Целта на инициативата „Живот без дрога“ е осъществяване на превенция на разпространението и употребата на наркотични вещества сред подрастващите и насочване на младите хора към осмисляне на свободното им време чрез поощряване на творческите и спортните им изяви като алтернатива на рисковото поведение.

Инициатор за провеждането на надпреварата е Областната дирекция на МВР Разград.
В организацията на „Живот без дрога“ партньори на ОДМВР са Центърът за работа с деца, Музикална школа „Илия Бърнев“, РИО на МОН, отдел „Образование“ при община Разград, ДТ “Антон Страшимиров“-Разград, Общински културен център и Ученическа спортна школа “Руси Бухтев”.

Наградите се осигуряват с помощта на спонсорите „Амилум – България“ и „Балканфарма – Разград“.

В тазгодишното издание на конкурса ще участват 83 млади таланти с 20 изпълнения, разделени на категории: “Индивидуални изпълнения и дуети” – 12, “Вокални групи” – 6,  и “Вокално-инструментални” – 2.

Жури на музикалния конкурс –  музикантите Илко Костов, Йовчо Колев, Диан Максимов и директорът на Музикалната школа Деян Денчев. директорите на ОДМВР, отдел “Образование”, Инспектората по образование и Центъра за работа с деца.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.