Бързо производство срещу майка, ударила учителката на сина си в училище

криминални новини разград

Районната прокуратура в Разград ръководи бързо производство срещу 57-годишната Шехризаде Х. за причиняване на телесна повреда на учител по повод изпълнение на работата му – престъпление по член 131, ал. 2, във връзка с член 130, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 15 март 2016 год. обвиняемата за причиняване на лека телесна повреда Шехризаде Х. отишла в основното училище в Разград, където учел синът й. Пред класната стая тя влязла в спор с 58-годишната учителка Р.М. заради поведението му. С хилка за тенис и топка момчето се опитвало да уцели своята преподавателка и след направените няколко забележки педагожката ги прибрала.

Когато дошла родителката на момчето, учителката излязла да се срещне с нея и да върне хилката и топката. Майката на ученика започнала да обяснява, че няма право да взема хилката на детето й, защото е скъпа, обиждала 58-годишната учителка и накрая я ударила по лицето пред смаяните й колеги и ученици.

Пострадалата Р.М. подала сигнал в ОД на МВР в Разград за инцидента и срещу майката на ученика е образувано бързото производство.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.