Заловиха четирима пияни шофьори при специализирана полицейска акция

дрегер

Четирима пияни водачи са установени при Специализирана полицейска операция на територията на Разградска област, съобщават от ОД на МВР – Разград.

Акцията се провежда в цялата страна по разпореждане на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов и е за предотвратяване на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства с рискови маневри от страна на водачите, които създават предпоставки за конфликти, както и за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили.

Около 01.00 часа на 28 февруари до казино в град Исперих е спрян лек автомобил „Ауди А4”, управляван от неправоспособния И.А. на 28 години от град Дулово. Пробата му с дрегер отчела 1,87 промила алкохол.
Задържан е за 24 часа в РУ-Исперих, а по случая е образувано незабавно производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Около 00.07 часа на 28 февруари в Разград по улица „Лудогорие” е спрян автомобил „Сузуки Витара”, управляван от 30-годишния Г.А. от село Стражец. Освен че е неправоспособен, мъжът шофирал с 2,13 промила алкохол.

Около 06.25 часа на 28 февруари по улица „Дунав” в Разград е спрян лек автомобил „Ауди Q3”, управляван от 25-годишната Н.Д.
В хода на проверката жената е тествана с дрегер, който отчел 1,97 промила алкохол.

Около 06.27 часа на 28 февруари до библиотека „Проф. Боян Пенев” е спряно „Волво ХС60”, шофирано от 23-годишния С.С. от Разград.
Неговата проба за алкохол отчела 1,55 промила.

По всички случаи са образувани незабавни производства.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.