„Лудогорец“ готов да се махне от Разград

лудогорец арена

Четирикратният шампион „Лудогорец“ няма да участва в процедурата за концесия по сегашните условия, стана ясно на днешната пресконференция, организирана от клуба.

От ръководството на „Орлите“ не искат да сложат подписа си под документ, в който има много подводни мини, заяви изпълнителният директор Ангел Петричев.

Ръководителите на „Лудогорец“ коментираха, че мините в документацията са много. Обявиха, че първоначално след изготвен концесионен анализ не е било предвидено да има концесионна такса, тъй като концесията е свързана със строителство и допълнителни инвестиции от над 18 милиона лева. От общинската администрация обаче добавили възможността клубът да плаща 0,5 от нетните приходи от продажби плюс твърда сума от над 6600 лв. понятието „нетни приходи“ също е неясно в бъдещия концесионен договор и ще предизвика спорове – смятат от клуба. Правото на община Разград да организира събития на спортното съоръжение също е недопустимо за шампионите.
„Дори футболистите не тренират на този терен, за да го пазим за мачовете“ – заяви Петричев.

От клуба декларираха готовност да преместят отбора веднага, ако на 29 февруари общината потвърди намеренията си. Стадионите във Велико Търново, Търговище и Русе бяха споменати като варианти за домакинските двубои на „зелените“.

„За 24 часа можем да преместим домакинските мачове на Лудогорец в съседен град“, заяви изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.