Лудогорец сменя Бруно Рибейро

Бруно Рибейро

След поредицата слаби резултати ръководството на ПФК Лудогорец е стартирало преговори за прекратяване на договора на Рибейро и неговите помощници Марсело Чагас и Анди Смит.

От днес в треньорския екип влиза Едуард Ероносян, който ще замени португалеца.
Оставка е подал и назначеният само преди 20 дни помощник-треньор Ради Здравков, но желанието на клуба е той да продължи да заема поста си и преговорите ще продължат.

Ераносян е шампион и носител на Суперкупата на България с Локомотив (Пловдив) през сезон 2003/2004 година. В България той е бил треньор още на Добруджа, Берое и Вихрен.
След това Ераносян работи в Кипър, където тренира отборите на АПОП и Еносис. Шампион на Ангола с отбора на Кабушкорп до Паланка през 2013 година.

едуард ераносян

Специалистът е известен не само със спечелената шампионска титла на България през 2003/2004 с Локомотив (Пловдив), но и със допинг скандала, в който се забърка в края на 2008 година. Тогава бе наказан от Арбитражният съд към УЕФА с изхвърляне от треньорската професия за срок от 2 години, тъй като наставникът „е организирал системно ползване на забранени стимуланти“ в кипърския АПОП.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.