Нова организация на движението в централната част на Разград

кръгово движение разград

От днес 6 август до 4 септември Община Разград въвежда нова организация на движението в централната част на Разград.
Промените са във връзка с изграждането на кръговото кръстовище по проекта „Създаване на зелена и достъпна градска среда в централната градска част на Разград“.

Според кметската заповед в този период се забранява движението на пътни превозни средства в два участъка:
по бул. „България“ от кръстовището с ул. „Бузлуджа“ до кръстовището с ул. „Кирил и Методий“ и с ул. „Стефан Караджа“, както и по ул. „Паркова“ от кръстовището й с ул. „Кирил и Методий“ до кръстовището на южното платно на бул. „Бели Лом“.

Колите, пътуващи откъм автогара Разград, ще могат да влязат в централната част на града след десен завой на пресечката на бул. „България“ с ул. „Бузлуджа“ – зад прокуратурата, след това излизат на бул. „Бели Лом“ и продължат по нея или на моста Панчоолу да излязат на ул. „Паркова“ и после ул. „Дунав“.
През периода на изграждане на кръговото кръстовище се отваря за двупосочно движение ул. „Кирил и Методий“ – от кръстовището й с ул. „Васил Левски“ до кръстовището с ул. „Иван Вазов“, а паркирането в този участък, включително пред съда, се забранява.
Още от автогарата за тежкотоварните автомобили ще има знак за отклонение и забрана за преминаване през централната част на града, те ще трябва да минават по бул. „Априлско въстание“.

Кръговото съоръжение ще свързва бул. „България“ с улиците „Стефан Караджа“ и „Кирил и Методий“.
Ще има остров с радиус на вписания кръг 15,94 м. и диаметър 31,88 м., радиус на централния остров – 8,94 м., диаметър – 17,88 м. Пътното платно между кръга е останалите участъци ще е с ширина 7 м. и две ленти за движение, предимство ще имат колите, вече влезли в кръговото.

Според плановете, съоръжението трябва да бъде открито на 6 септември.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.