Обзавеждане за баня

Създаването на дома-мечта, където красивото и удобното се съчетават в хубава плетеница, е изкуство. От усвояване на помещенията, изграждане на цялостна концепция кое къде трябва да е разположено, какво трябва да се промени, какви мебели да се закупят, до избора на детайлите, декорациите, малките отпечатъци, които оставяме, изявявайки личността си чрез своя избор. Планирайки нашето обзавеждане за баня, ние сме изправени пред нелеко изпитание – трябва да намерим най-удачния начин, за да постигнем финансово изгоден вариант, визуално привлекателен и практичен. За жалост често срещаме трудности и губим време и ресурси, отсявайки подходящото от нелогичното, неприемливото.

 

                 Какви са тенденциите в обзавеждането за баня

Търсейки идеалния вариант за мебелиране и декориране на банята, можем да се водим от модерните тенденции или да се доверим на личния си вкус. Така например в момента интериорните дизайнери залагат на смели решения, давайки свобода за експериментиране с формите и употреба на нови материали. Флоралните мотиви по стените си остават хитови – можем да закупим плочки за баня, които да се превърнат в своеобразна картина и да придадат свежест и яркост на помещението. Мраморните елементи също са на почит – те внасят усещане за аристократизъм и лукс в банята. По-смелите и платежоспособни клиенти залагат на нестандартни декорации – стени, които са „живи“ – наситени с растителност и цветя, те са трудни за поддържане, но прекрасни за окото. Наблюдава се и една тенденция към натурализиране и бягство от помпозното – търсене на материали, визия и оформление, за да прилича помещението на кътче от природата или място, водещо към нея. Така например някои предпочитат дървен под, който не е особено характерен за този тип помещения. Друго интересно решение е изцяло стъклената душ кабина, която създава усещане за простор, изчистени форми, стил. Изключително важно е да открием нашия вариант за функционално и приятно обзавеждане, а не да робуваме на едно или друго интериорно виждане. Нека не забравяме, че банята е част от дома, нейният облик трябва да се вписва в цялостната концепция на жилището

Изборът на плочки за баня, гранитогрес, мебели за баня, мивки, аксесоари и др. трябва да бъде разумен. Благодарение на магазини „Баня Мечта“ можете лесно да селектирате необходимите продукти, за да превърнете банята ви във място, където се чувствате заредени, свежи и щастливи.

Сподели
Razgrad-bg.com е независим информационен сайт за Разград и региона, предоставящ актуални новини и полезна информация, справочник, безплатни обяви.